Doi la sută

 


Conform noului Cod Fiscal din 2004 (Legea nr. 571/2003, art. 90) plătitorii de impozit pot decide să reorienteze 2% din impozitul datorat statului pe venit către o entitate neguvernamentală nonprofit (asociaţie sau fundaţie). Fiecare contribuabil devine astfel stăpân pe aceşti 2%, parte a bugetului de stat şi decide unde să ajungă aceşti bani, implicându-se direct în rezolvarea diverselor probleme sociale din comunitatea sa.


Acest 2% nu este un cost suplimentar pentru tine, l-ai plătit deja anul trecut prin impozitul pe salariu. Acum, cu acordul tău, Ministerul Finanţelor îl vireaza unui ONG.

Asociaţia Doua Fetiţe a prins viaţă în 2008, în luna septembrie în scopul promovării excelenţei în educaţie şi formarea copiilor şi tinerilor, în special a celor proveniţi din medii defavorizate.
Astfel am iniţiat un program de burse cu ajutorul unor colaboratori apropiaţi, oameni cu bune intenţii şi resurse, pentru doi copii din satul Golăiești care acum sunt susţinuţi sa locuiască şi să invite în Iaşi. In decembrie 2008, în apropierea Crăciunului am organizat împreună cu Acaju Public Relations SRL un târg cu vânzare în cadrul căruia am strâns, din donaţii, hăinuţe, rechizite şcolare, jucării şi câţiva bănuţi. Acestea au ajuns la şcoala din satul Golăieşti şi la copilaşii nevoiaşi din Cilibiu.

Cu cei 2% ne dorim:
- continuarea  programului de burse pentru elevii de la sat şi extinderea lui pentru copiii din mediul urban fără posibilităţi financiare dar cu rezultate  deosebite la învaţătură;
- crearea unei baze în dezvoltarea de programe educaţionale şi culturale alternative prin organizarea de piese de teatru, cercuri de artă şi tabere cu tematică;
- sprijinirea programului FOOD NOT BOMBS iniţiat în Iaşi de asociaţia “ Centrul pentru arta, media şi acţiune socială”;
- organizarea de programe expoziţionale şi filantropice;


descarca formularul


Daca esti convins, printează-l şi treci la completarea lui: scrie cu majuscule toate datele tale (nume, prenume, CNP) trece data şi semnează-te. In final, ori duci împreună cu declaraţia de venit, formularul adresat organului fiscal în localitatea din care ţi-a fost emisă cartea de identitate (buletinul), ori îl pui în poştă, ori ne contactezi şi ne vom ocupa noi de acest lucru.

Iţi mulţumim!

Asociaţia DOUĂ FETIŢE
Şos. Bucium nr. 41
700283 Iaşi, România
Telefon: m: 0751.283.434 f: 0232.231.434
http://douafetite.ro
contact@douafetite.ro