2712

Sfaturi pentru parinti: Ofera atentie copilului tau!

Postat de , 27-12-2012 | 0 Comentarii

Esti de cele mai multe ori frustrat de comportamentul copilului tau cand ajungi seara acasa dupa o zi lunga de lucru? I-ai lipsit toata ziua si acum vrea toata atentia ta? Esti obosit si te gandesti  la cina care trebuie sa fie gata? La toate  lucrurile ce trebuie facute in casa? Ia o pauza!  Ia in considerare cat de mult copilul tau are nevoie atentia ta! Foloseste 15-20 de minute pentru a sta impreuna. Transforma aceasta perioada impreuna intr-o rutina zilnica!

Cand copilul tau se poate baza ca in fiecare zi puteti petrece timp unul langa celalalt, atentia si comportamentul lui se vor imbunatati vizibil. Elibereaza-te de toate grijile si stati impreuna imediat ce ai ajuns acasa! Programati-va activitati: vorbiti, cititi o poveste, mergeti la o plimbare pe jos sau cu bicicleta si cu siguranta restul serii va fi mai linistit si mai vesel pentru toti membrii familiei.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont:

  • Concentreaza-te asupa copilului tau oferindu-i toata atentia. Aseaza-te langa el, contactul vizual fiind foarte important!
  • Intreaba-l cum s-a desfasurat ziua la scoala si chiar asculta !
  • Lasa copilul sa aleaga ce veti face impreuna, explicandu-i toate regulile si limitele inainte
  • Transforma totul intr-o rutina ! E necesar pentru copilul tau sa stie in ce perioada a zilei poate conta pe toata atentia ta
  • Daca ai o zi cand trebuie sa pregatesti  cina mai devreme  implica-l la asezarea mesei, sortarea cumparaturilor si alimentelor sau orice altceva ce este capabil sa faca. Aveti posibilitatea sa stati de vorba in timp ce sunteti ocupat cu gatitul mesei.

credit foto: Ehsan Khakbaz

Lasa un comentariu

Va rugam completati informatia din campurile * obligatorii.

Back to top

Despre noi

Asociatia Doua Fetite este o organizatie non-profit ce-si propune promovarea si sprijinirea excelentei in educatie a copiilor si tinerilor, in special a celor cu disponibilitati financiare reduse.
Afla mai mult...